2 comments on “En fernissad yta

 1. Den inledande bilden är mycket fin, vilket härligt ljus!

  Hur som helst så är det snart bara tjänster vi ska producera, inte varor. Tydligen. Arbetskostnaden och billiga komponenter har förflyttat produktionen ett halvt jordklot bort. Svensk innovation må ha placerat oss högt på världskartan en gång i tiden men nu är vi mer kända för att Spotify-grundaren är svensk.

  Sunlights industriområde kommer att behöva tas om hand. Förfallet har pågått länge nu och ser inte direkt kul ut när man följer det gamla stängslet. Inte ens från ingångssidan av hotell- och konferensanläggningen ser det 100%-igt ut om man tittar snett till höger eller bakom sig mot magasinen vid järnvägsspåret.

  Tänk att jag som kemiintresserad högstadieelev praktiserade där under några veckor. Då stod jag även vid de löpande banden förutom att vara i labbet. Att jag är så gammal…

  Gilla

  • Inte gammal Lasse, bara erfaren.
   Sunlight-området är en tragisk syn, men jag tror att man är igång och river de mest anskrämliga byggnaderna. Det behövs sannerligen.
   När det gäller utflyttad industri fick vi nyligen klart för oss varför. ABB gör sig snart av med ytterligare ett produktionsområde i Nyköping och när högsta hönsen var här och förklarade varför fick vi veta orsaken. Det är för dyrt att driva företag i Sverige, betydligt dyrare och snårigare än i Italien dit produktionsområdet flyttar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s