6 kommentarer på “Den försvunna idrotten del 2

 1. Gamla lagbilder och bilder från idrottsföreningarnas historia är jag väldigt svag för. Jag misstänker att du och jag tillhör ett utdöende släkte som finner sådana saker fascinerande. Nya generationer föreningsmänniskor, de få som numera vill samlas under föreningsverksamhet, är inte alls lika ivriga att dokumentera och spara för kommande generationer. När jag går i gamla klubblokaler är det lika roligt varje gång att titta på de uppsatta bilderna, läsa inskriptioner på pokaler, kolla på tidningsurklipp m.m. Tiderna förändras och vi med dem. Förenings-Sverige är blott en skugga av vad det en gång varit, och människorna har hittat andra sätt att leva och fylla sin fritid. Utveckling som kan skava på somliga medan den är självklar för andra.

  Tack för ett mycket intressant inlägg!

  Gilla

  • Vi tillhör nog en generation som älskar att vandra i historien och skåda det Sverige som en gång var. Visst undrar man vad som händer den dagen de verkliga eldsjälarna kliver av scenen. Jag är rädd för att gamla kulturföreningar, hembygdsföreningar och alla gamla härliga miljöer tynat bort i glömska.

   Gilla

 2. Roligt med alla bilder, för mig personligen i synnerhet den från Tystbergaloppet 1986. Jag sprang det ett antal år men kanske inte just detta. Många andra lokala löparkändisar dock som t ex min gamle tränare Nils-Lennart Johansson (mörk i mitten med glasögon), som faktiskt fortfarande innehar distriktsrekordet för Södermanland på 1500 meter med 3.44. Vi ser även Nyköpings(fotbolls)profilen Jan-Eric ”Texas” Carlsson, den tyvärr alldeles för tidigt bortgångne Stefan Rahm (nr 86) som startade upp sommarkonserterna på Jogersö (med bl aTom Jones) i Oxelösund och var drivande under åren med Oxelöloppets storhetstid. Näst längst till vänster syns Ulf Bäcklund (nr 92), numera bågskyttefantast i Stenbro Bågskytteklubb…strax bredvid E4 vid Hållet Nyköping….Längst till vänster, Bengt Olof Andersson – Tystbergas egen löparnestor….

  Gilla

  • Tack för den intressanta informationen Martin. För oss unga som växte upp i Tystberga var pingstspelen något av årets högstund. Själv sprang jag bara ungdomsstafetterna och insåg tidigt att jag gärna vill ha en boll framför mig när jag springer.

   Gilla

 3. Roligt att du tar upp bilderna. Det finns flera jubileimsskrifter och många av bilderna finns med i hembygdsföreningens sökbara brottsregister.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s