5 kommentarer på “Musiken

 1. 700 LP var en rejäl samling. Jag gillade Ballrom blitz. Sweet gick väl under etiketten Glamrock ett tag under dessa år om jag inte minns fel. Min första LP på min nyinköpta stereo var Gilbert O’Sullivan 🙂

  Gilla

  • Gilbert O’Sullivan?
   Var aldrig någon favorit. Med en titt i backspegeln, var detta ett bra köp eller något du känner dig generad över idag?
   The Sweet tillhörde aldrig de riktiga hårdrockbanden som Deep Purple, UFO, Uriah Heep m.fl. men gjorde några riktigt tunga låtar för sin tid.

   Gilla

   • Gilbert var kanske inget jag skymtade med, vet inte om jag ens gillade honom speciellt mycket. Han låg i tiden just då men annars blev det mest att bygga upp min Elvissamling.

    Gilla

 2. Jag är en nyfiken människa. På gott och ont. 😉 Jag gissade faktiskt på hårdrock.
  Kul att läsa din text. För jag älskade Sven-Ingvars under en kort tid i min barndom. Samtidigt lockade musiken som hördes från min storebrors (9 år äldre) låsta dörr.
  Och håll i dig. ETTA av mina flera favoritband på sjuttiotalet var The Sweet. Jag har fortfarande kvar 8-10 av deras LP skivor. Har ingen spelare längre. När jag var på kombinerad språkresa och tennisresa 1974 köpte jag singeln ”The six teens” i Eastbourne och var fast. Vad många hits de fick till. Det fanns många på S. Sparks var häftiga och kom med något nytt. Smokie mer ojämna men med några favoritlåtar. Slades ”Far far away” älskade jag. status Q var populär hos mina vänner. När gruppen Supertramp kom med ”Dreamer” gick de upp som etta av mina favoritgrupper på S. Tätt jagade av ELO. Undra hur många hundratals konserter jag varit på. Nu i efterhand är det de småskaliga som jag minns med störst glädje & nostalgi. Många av mina gamla polare lirade hårdrockskivor. Inget som direkt fastnade hos mig. Skönt att gå igång på, på en förfest. Däremot gillar jag hårdrocksballader. Det var en snygg tjej som övertalade mig till att lyssna på hårdrock och lockade med att det fanns mindre skrikiga alster. Hon slängde ner ett inspelat kassettband i min brevlåda. Scorpions. Hennes favoritgrupp. Jag föll direkt – för musiken och… 😉
  Det måste varit tufft för dig att släppa alla de skivorna. Antagligen var du tokkär. 🙂
  Det är den här bloggen https://wordpress.com/stats/day/gotlanduppochner.com som är den blogg som jag satsar mest på sedan starten förra året. gotlanduppochner.com med färre bokstäver och tecken.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s