4 kommentarer på “Äntligen

 1. Ett toppeninlägg, verkligt intressant och ett tips för oss utanför Nyköping, vi har övernattat på hotell i hamnen och promenerat runt i staden lite lätt, men det är kanske dags att göra ett besök till. Vi har ett par gånger besökt Norrköpings industriområde med museer och fantastiska industrilokaler som ligger mitt i stan, som du säger skulle fler städer bevarat dessa områden.

  Gilla

  • Nyköping hade kunnat vara ett Norrköping i miniatyr om de ansvariga hade haft vett att behålla de gamla industriområdena. Nu står det snart nya och dyra bostäder på dessa. Ett tips om du/ni besöker Nyköping igen, är att starta på museet och därefter ta en promenad längs med ån, ända från hamnen och upp till naturreservatet Hållet.

   Gillad av 1 person

 2. Visst har vi ett fint och intressant museum i Nyköping?! Jag upptäckte även att restaurangen serverade utmärkt välsmakande mat (men prislappen var en aning hög). Det finns mycket att upptäcka och jag skulle vilja gå fler guidade visningar för att se mer av allt i de annars låsta utrymmena.

  Som anställd i Region Sörmland har jag även hunnit med att nyttja en av de möteslokaler som finns inom museets väggar (det är ju regionen som ”äger” anläggningen). Regionfullmäktige sammanträder numera i dessa lokaler och ”vita husets” fullmäktigesal är förvandlad till ett stort kontorslandskap.

  Gilla

  • Jag sökte i somras en tjänst som arkivarie på museet, men den gick till en annan sökande. Synd, men det får bli fler besök i lokalerna istället. Skulle gärna grotta ned mig i bildarkiven och bland alla tidningsurklipp som finns att tillgå. Tänk bara vilken intressant historia som gömmer sig i dessa lokaler. Mums!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s