6 kommentarer på “Detaljerna

 1. Jag förstår dig helt och fullt. Här är det samma sak, men det är mig ingen förstår. 😉
  Du är däremot bättre på att ta med kameran regelbundet. Jag fotograferar med ”ögonen” och mobilen till vardags (inte riktigt detsamma, men bättre än inget). Min stora fotograferingsperiod kommer under semestern, eller på vissa helger under vår och höst. Att åka iväg utan systemkameran under semestern är inte att tänka på.
  Det finns så mycket ”konst” och skönhet att finna i detaljer omkring oss. Det finns överraskande skönhet i det fula. Dina motiv visar precis det som jag själv letar efter. Dem väcker en känsla och nyfikenhet. Låter fantasin bygga vidare på det som ögat ser …
  Du är enormt duktig, och hittar så fina stämningar i både motiv och ljus.
  På min hemsida har jag lagt upp en del bilder som är typiska för mig under sommarhalvåret … om du har lust att titta in där 😉
  https://lollosritrum.com/2017/02/01/fotografering/

  Gilla

  • Stort tack för omdömet. Min stora hemlighet är att bräcka mina vänner som också är fotofantaster och att hitta de där motiven som andra inte har i sina fotoalbum. Detta inspirerar när motivationen ibland dalar till lägre nivåer.

   Tack för tipset Lollo. Dina bilder bakom länken är precis det jag trånar efter och som i bästa fall sticker ut från de bilder alla har i sina mobiler eller fotoalbum.

   Gillad av 1 person

 2. Härlig samling detaljer! Precis sånt som jag fastnar för, har en förkärlek för rostiga detaljer och vackra fönster får man ju inte nog av. Här har jag andra bilden som favorit, så snyggt med ljuset och speglingen.

  Gilla

  • Just den bilden har jag fått mest beröm av. Tänk så många som går miste om dylika smådetaljer för att de inte har det genuina intresset av att fota.

   Gilla

   • Jag tror inte att det handlar om det. Vi är nog olika vad gäller seende. Vissa av oss är intresserade av ögonblicksbilder, att det händer något i bilden, andra av natur, allt emellan vyer och macro o.s.v. eller en blandning av allt detta. Och så vi som älskar konstiga och udda detaljer som andra inte ens ser. Jag har ett barnbarn, vinterflickan, som har ett enormt öga för detaljer. Nu är hon sex, men redan som pytteliten överraskade hon mig med sitt fotografiska öga. Senast frågade hon vad duken på bänken i köket var gjord av för material. Med henne kan jag gå på promenad och visa och även upptäcka sånt som sporerna under ett ormbunksblad, sprickor i leran på vägen eller en vacker insekt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s