9 kommentarer på “Inbyggd väckarklocka

 1. Fina bilder, det är något visst med morgonljuset.
  Det där med att vakna strax före klockan ringen känner jag till. Under alla år jag jobbade oregelbundena tider ex. 04:45 ena dagen, 06:30 andra, 05:40 tredje osv och även nätter på det. Trots det var det sällan jag väcktes av klockan utan vaknade ca 15 min innan.

  Gilla

  • Det är ett märkligt fenomen. Funderar på att ställa eländet i garderoben.
   Visst är det något visst med tidiga morgnar. Föredrar dessa framför sena kvällar. Innebär det att man börjar bli gammal 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Tack för alla vackra och spännande bilder du bjudit på. Varje bild i sig är en vacker skapelse och här får jag som amatörfotograf verkligen se det bästa i hur man får ett vackert ljus in i bilderna på det bästa sättet och hur man kan påverka en bild i hur man skapar med ljus beroende på ljusläget och vilken tid på dygnet man fotar. Att jag skulle komma ut en så tidig morgon och fota morgonljuset har varit en önsketanke under flera år, MEN min väckarklocka fungerar inte…. 😉
  Alla bilderna är lika vackra med ett fantastiskt ljus och kompositioner, men lilla fågeln på grenen som du fotade i ett härligt ljus går inte av för hackor.
  Ha en fin söndag !
  /Marie

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket Marie. Man lever ganska länge på dessa tidiga morgnar, vilka jag föredrar framför sena kvällar, så ställ klockan (den riktiga), tvinga dig upp, ta en promenad i omgivningen, ta bilderna du sett framför dina ögon och du kommer att må gott.
   Fortsatt trevlig helg.

   Gillad av 1 person

   • Tack för din trevliga kommentar ! Jag ska testa om jag kan få klockan att funka 🙂
    Trevlig helg till dig också !

    Gilla

 3. Jättefina bilder, som vanligt 🙂
  Jag känner igen det här med tiden, och visst är det märkligt att den inre klockan hänger med över i sommartiden? Det är samma här …
  Jag blev tidig morgonmänniska i början av 2017. Den enda förklaringen jag har till den plötsliga förändringen som blev då, det är att jag ändrade kost och jagade kilon med ökad motion.
  Men även då jag återgick till ”slarvet” sedan, och gick upp alla kilona jag jobbat bort … så hade morgonstunden tydligen etablerat sig.

  Jag har alltid haft lätt för att ta mig upp på morgonen, även på den tiden när man var ung och kunde sova bort hela förmiddagen när man blev ledig.
  Och det är inte länge sedan som jag fortfarande kunde sitta uppe länge på kvällarna och pyssla med saker. En riktig nattuggla var jag, och som mest kreativ runt midnatt. Det här gjorde ju att man kunde sova rätt länga en ledig lördag.
  Men så är det inte längre. Precis som för dig så vaknar jag ganska tidigt, oavsett när jag gick och la mig. Det kan i och för sig hända att jag sover lite längre, någon enstaka gång, men det är sällan och då finns det säkert någon speciell anledning till det.

  Men du är duktigare än jag på ett sätt. Även om jag går upp tidigt så är jag ingen aktiv morgonmänniska, och jag går aldrig ut vid den tiden. Istället njuter jag av en lång och lugn frukost, med bok och stilla tankar.
  När jag ser dina bilder kunde jag önska att jag var som du. Men jag kan trösta mig med att jag ofta gör samma sak … fast vid solnedgången 😉
  Snart kommer båtlivet igång, och då kan det bli en blandning av både morgon och kväll 😀

  Gilla

  • Du gör nog rätt i att värna morgnarna som du gör. Själv försöker jag utnyttja dem så mycket som går i vetskap om att tröttheten kryper på framåt kvällen och dagarna ofta är uppbokade av annat.

   Tack för komplimangen förresten 🙂

   Gilla

 4. Jag hoppas din inre klocka fortsätter i samma stil under kommande helger. En orörd morgon är guld värd. Intressant att se och läsa om dina åsikter. För mig är du långt ifrån en amatörfotograf. Till helgen hoppas jag få uppleva mitt livs andra soluppgång. Väderprognosen verkar inte samarbeta. Solnedgångar har jag säkert upplevt över hundra. Tröttnar aldrig på dem. Variation är dock efterlängtat.

  Gilla

  • Tack för orden Bosse. Svårt att veta om man föredrar soluppgångar eller solnedgångar. Bägge har sin tjusning. För att gå djupare in i diskussionen är soluppgången början på något nytt och solnedgången det sista vi ser av det som varit.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s