8 kommentarer på “Träden

 1. Jag kan gilla dessa omgjorda bilder. Jag kan oftast förstå att det inte är verkligheten rakt av som visas. Men jag tänker också rent generellt att det finns nog många där ute som inte förstår att flertalet bilder är mer eller mindre hårt redigerade bilder framför datorn med lager på lager och bild på bild, m.m.
  De som lägger sin kamera på hyllan och ger upp fotografering för att de aldrig lyckas fota dessa spektakulära bilder. Numera kanske att fler och fler förstår det då man använder alla dessa färdiga filter och appar i smartphones för att redigera en bild. Hur som helst ett snyggt jobb gjorde du. Även originalbilden tyckte jag om innan jag såg den redigerade, en smaksak.

  Gilla

  • Jag tror att få bilder man ser i turistbroschyrer, klädkataloger och reseguider är original. Redigering av bilder har nog förekommit i alla tider, även under den analoga när man under framkallning kunde applicera vätskor och andra ting som fick den färdiga bilden att framstå som något annat.
   Jag personligen beskär alla mina bilder, även de som inte publiceras på bloggen.
   Photoshop använder jag ibland för att skapa kreationer på konstlad väg. Jag har sedan barnsben älskat att kreera med hjälp av kritor, vattenfärg, blyertspennor, ett tag i olja och nu också med hjälp av datorn. Ett kul tidsfördriv som dock inte kan och aldrig kommer att ersätta fotosejourer. Det är alldeles för kul att kombinera foto med motion.

   Gillad av 1 person

 2. Det är ju så kul, det där arbetet vid datorn (tycker jag). Inte för att jag gör så himla mycket med mina bilder generellt, men ibland blir det lite mer. Tiden springer iväg när jag sitter där och ”fixar/leker”.

  lugn och ro-bild.
  spektakulärt/häftigt

  Kanske humöret som avgör…

  Gilla

 3. ”Göras bättre” är det väl delade meningar om. Det är ju inte längre ditt foto, utan något annat. Konst, fejk, lek… Jag gillar båda bilderna, den nedre hade jag gärna fotat men det är nog svårt att få till alla parmetrar samtidigt.

  Gilla

  • De konstlade bilder jag ibland ägnar ledig tid åt, är idag en ersättning för de kritor, blyertspennor, vatten- och oljefärger jag ägnade mig åt då. I mina tycke en rolig hobby som dock aldrig kan ersätta fotografering i kombination med frisk luft.

   Gillad av 1 person

 4. Det är en kreativ och rolig sysselsättning att ”göra om” en bild, så länge man talar om att man har gjort det.
  Jag gillar båda bilderna. Var och en på sitt sätt.

  Gilla

  • Jag gillar att vara kreativ. Är man ärlig med det man gör har jag inga problem med det, tvärtom. Försöker man istället vilseleda människor med att visa bilder man i grunden gjort om på ett påtagligt sätt utan att berätta, är detta lika fel som att kopiera en målning eller en skiss.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s