2 kommentarer på “Mörker

 1. 2020 var definitivt ett mörkt år även under den ljusa årstiden tycker jag. Pandemin har förändrat allas liv, inte bara här hemma utan i hela världen. Det kommer att bli normalt igen, men jag kommer kalla det ”det nya normala”. För jag är övertygad att mycket som har ”utvecklats” under coronaåret har kommit för att stanna.

  Hotell, restauranger, barer, caféer med mera är nog dom som drabbats hårdast. Har försökt gynna det lokala näringslivet så gott jag kunnat sedan pandemin bröt ut. Vi har beställt hem kvällsmat regelbundet – leverans till dörren. Ärligt talat så var jag/vi mera restriktiva under våren 2020. Med restriktivt menar jag att vi undvek restaurang-/cafébesök. Vi har dock slutat med det sedan juli 2020.

  Missförstå mig inte, jag är långt ifrån korkad. Jag är bara försiktig, väldigt försiktig till och med, fast utan munskydd. För det är bara jag som kan hålla avstånd. Det är ingen annan som gör det åt mig.

  Har upptäckt att restauranger (efter klockan 13:30) är väldigt coronasäkra ställen. Det gäller också caféer. Även hos frisören är det folktomt efter klockan 14:00 = coronasäkert. Vårdcentralerna måste vara de absolut säkraste ställen att vistas på nuförtiden. Inte en själ som sitter i kö. Det gäller förresten bussarna också – åtminstone dom som går i Stockholms förorter.

  Jul och nyår har vi alltid firat ensamt, så det var ingen skillnad. Men jag förstår att det måste ha känts hårt för alla som har familj, barn, barnbarn osv. Det har inte vi, så det var helt normalt för oss.

  Oooops! Det blev visst en lång kommentar;-)

  Svar: Synd att du åkte förbi Benidorm. Är väl medveten om stans bedrövliga rykte. Vi hyrde en lägenhet av våra spanska grannar här i Täby och den ligger på den spanska sidan av staden. Benidorm har ett oförskämt dåligt rykte och det har jag verkligen försökt förbättra/ändra på med inlägg sedan 2012. Har alltid åkt dit och till Alicante under lågsäsong. Rekommenderar dig att testa. Lovar att du inte kommer att ångra dig.

  Gillad av 2 personer

  • Vem vet, kanske någon gång. Tanken var att vi skulle åka till Javéa i år igen, men pågående pandemi raserade detta. Nästa gång, när det nu blir, kanske en dagstur till Benidorm står på schemat.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s