21 kommentarer på “Vi fotografer

 1. Jag har sedan 2005 haft så kallade instegskameror eller snäppet över. Olympus, Sony, Nikon är de märken jag haft och jag behöver inte de ”finesser” som de dyrare modellerna har, jag vet vad jag använder på en kamera och köper modell efter det.

  Gillad av 1 person

  • Så är det. Visst längtar jag efter att kunna köpa ett bättre och inte minst mer ljusstarkt objektiv, men den kostnaden avstår jag. Mitt favoritobjektiv är ett 18-300 mm som jag köpte billigt i USA för 9 år sedan. Lite skavanker, inte särskilt ljusstarkt, men den fyller funktionen.

   Gilla

 2. Instämmer helt också. Man behöver verkligen inte ha den värsta ”värstingkameran” eller dyraste utrustningen för att ta bra bilder.
  Med känsla och bildseende kommer man långt och att man har roligt själv och har en kamera som man trivs med, är det absolut viktigaste, som jag ser det 🙂
  Trevlig midsommar!

  Gillad av 1 person

 3. Nu har jag ju verkligen ingen fotoblogg. Den ambitionen har jag aldrig haft. Jag satsar på vardagen, roliga historier, fotboll som nu deltar i några fotoutmaningar.
  Men en sak har jag då alltid hävdat, och du bekräftar detta här. Det är absolut inte priset på kameran som gör att ett foto blir bra. Det är människan bakom mobilen/kameran, hennes öga att hitta ”udda” motiv eller vinklingar som gör att ett foto är lyckat.
  Har en känsla av att det är absolut inte samma sak med proffsfotografer. Prenumererar på tidningen ”Foto”, och där har proffsen ”riktiga” kameror. Men då blir det ju en vetenskap, och då tycker jag att det blir fruktansvärt tråkigt.

  Gillad av 1 person

 4. Kloka ord Stefan! Håller med dig till 100%! Mina ”kompisar” i vår lilla Fotoklubb, som nu saligen verkar insomnad, såg alltid ner på mig och min gamla kompaktkamera … Jag fotar för min egen skull, för att jag tycker det är kul, inte för att bli bedömd, men sen är det förstås kul när någon gillar bilderna 🙂
  Glad Midsommar!

  Gillad av 1 person

  • Glad midsommar!
   Vi delar vår syn på fotograferandets ädla konst. Man gör det främst för sin egen skull och sedan är det givetvis kul att andra uppskattar det man gör. Tvånget att briljera överlåter vi till de professionella.

   Gillad av 1 person

 5. Håller med. En bra sak med mobiler är att folk fotar mer nu, än när man var tvungen att komma ihåg att ta med sig kameran. Att mobilerna ofta har hyfsad bildkvalitet, åtminstone ur en amatörs synpunkt, är inte dumt det heller. Hoppas att du får en fin midsommar!

  Gillad av 2 personer

  • Stort tack och en fortsatt trevlig midsommar.
   Ja, dagens mobiler har kameror som blir allt bättre och fyller sin funktion för många. Som du också skriver. Enkla att ta med sig och de finns också alltid till hands.

   Gilla

 6. Som alla andra här så håller jag med. Det är härligt att spana efter motiv och sen få till några bilder som man är glad över. Vad gäller kameror så får man väl ofta kompromissa. Jag kan inte hantera tunga objektiv så telet, om än bara 200 mm och makrot fotar jag sällan med p.g.a. värken som kommer som ett brev på posten. Om jag inte har en bärare med mig, haha. Mobilen som jag trodde att jag skulle ha som liten kamera, har jag tyvärr inte vant mig att fota med, tycker att det är svårt att se på displayen. Måste köpa mig en liten kompakt att ha i reserv, den gamla gav upp. Talande bilder på din fotointresserade fru. Trevlig midsommar!

  Gillad av 1 person

  • Önskar dig detsamma. Det är med mobilen som med kompaktkameror. Man lär sig vartefter och med en fotoapp som Adobe Photoshop Express (gratis) kan man också redigera bilderna på ett enkelt och roligt sätt.

   Gilla

    • Jag använder nästan alltid Adobe Photoshop Express (Gratis) på datorn också, förvånandesvärt bra och mångsidigt. Värt att testa även till laptop eller stationär dator.

     Gillad av 1 person

     • Själv prenumererar jag på Abobe Creative Cloud för 120:- i månaden. Photoshop CC är oslagbart, inte minst när man utöver att redigera vanliga bilder, älskar att skapa egna. Här ingår också Lightroom, videoredigeraren Premier Rush och några fler program.
      Dock fungerar gratisprogrammen mycket bra, inte minst i mobilen.

      Gillad av 1 person

 7. Är en amatörfotograf som har lite svårt att få ihop en bra text, säger hellre det jag vill få sagt med en bild eller två, gillar ditt inlägg…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s