Nästa mål i denna lilla trilogi är ett av alla ställen man passerat, men aldrig besökt. Nu var vi i närheten, hade fräschat upp oss med ett bad och kände oss sugna på lite mat.
Det var hit vi styrde kosan.
Julita gård. Ett mycket större och mer sevärt ställe än jag tidigare föreställt mig. I vår jakt på att stilla hungern begav vi oss direkt till Julita värdshus som drivs av den i media kände kocken Tommy Myllymäki. En fin restaurang som fått fint omnämnande i White Guide. En titt på priserna och vi vände vid dörren. Smakar det så kostar det. Tack o lov ligger cafét Julita skans strax intill och här fick vi äta oss mätta på vanlig husmanskost till rimliga priser.
Julita gård har anor från vikingatiden och runt om på området finns spår av detta. Här har det legat ett kloster och olika verksamheter har också de lämnat spår efter sig.
Sedan 1944 ägs herrgården av Nordiska museet och är idag ett friluftsmuseum. Nu hade vi oturen att slottsparken till stora delar låg i träda p.g.a. renoveringsarbeten och de evenemang som annars hålls till inte minst barnens stora glädje, ligger fortfarande nere p.g.a. pandemin.
Dock, ta gärna en tur hit och vandra omkring i det som närmast kan kallas by och som för tankarna till Skansen.
Precis som igår så verkar du följa i Freedomtravels fot- eller ska jag säga hjulspår;-) (https://www.freedomtravel.se/2021/04/julita-gard/#more-135310)
Inte mig emot alls som du förstår. Kul att åka snålskjuts med er:-)
Krogar som är med i olika guider och drivs av kändisar ligger alltid prismässigt långt över vad maten egentligen är värd tycker jag.
GillaGilla
Ha-ha och detta intet ont anande 🙂
GillaGilla
Jag har varit där en gång för länge sen, när barnen var små. Får rota fram fotona ur gömmorna. Tack för inspirationen och fin fotoserie!
GillaGilla
Tack. Mitt första besök och det var bra mer intressant än jag trodde. Spelade fotboll mot Julita ett antal gånger under min ungdom och passerade här vid flertalet tillfällen utan att reflektera över denna gård. Man mognar med åren 🙂
GillaGilla