6 kommentarer på “Skoldöden

 1. Jag gick i en byskola där vi var 6 elever i min årskurs på den tiden var det två årskurser som gick i samma lärarsal (glömt namnet på vad det typen hette). Det konstiga här är att byn har inte blivit nämnvärt större men skolan är tillbyggd på alla ledder. Nu finns en stor gympahall och fin förskola i byggnaderna. Förskola fanns ju inte på min tid och gympa hade vi ute eller i ett outnyttjat klassrum 🙂

  Gilla

  • Jag växte upp på landsbygden och på den tiden fanns så mycket barn på orten att skolan inte räckte till. Några klasser fick härbärgeras i andra lokaler runt om i byn. Själv tillbringade jag årskurs 1-3 i en av de gamla skolor som byggdes på 1800-talet.
   Idag är det svårt att fylla ortens skola med elever och en del årskurser har så få elever att man slagit ihop två årskurser. Givet är att en del väljer privata skolor och att befolkningskurvan pekat nedåt.

   Gillad av 1 person

 2. Alltså just den skolan ser ut som ett fängelse.
  Precis som Tony gick jag i en byskola, men vi var minst 30 elever i klassen. På gymnasiet däremot var vi betydligt färre, kanske 10-12 elever.

  Gilla

  • Skolan ska vara byggd på 50-talet och då såg det ut så här. 100 meter från denna lilla förskola ligger stans nya gymnasium som samlat alla elever från samtliga gymnasieskolor i Nyköping. 1 500 elever i en byggnad som består av glas och betong. Skolan ovan är inte charmig, men jag tror på det småskaliga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s