6 kommentarer på “Inga rovfåglar, men…

 1. Det är väl inte fy skam att få så fina bilder på ”vanliga” fåglar! Fåglar är bland det svåraste jag vet att fotografera. Sen har jag inte tillräckligt med tålamod heller att invänta rätt ögonblick 🙂

  Gilla

  • Just det med tålamod kan vara ett hinder. Småfåglar dyker ofta upp vid fågelborden. Måsar, kajor och andra mellanstora fåglar syns överallt. Tålamod krävs dock för att fånga rovfåglar på bild och dyker de upp är de ofta för långt borta för att få till en riktigt bra bild.

   Gilla

 2. Vilken blandning av olika fågelsorter inklusive en and. Bra fotat och fångat! Gissar att du är lika ”duktig” som jag att veta vad det är för sorter;-)

  Gilla

  • 🙂 I de här fallen tror jag mig kunna prick rätt i samtliga fall, förutom den som sitter på elledningen med något i munnen. Där går jag nog bet.

   Gilla

 3. Fåglar är så svårt att fånga, och det är nog därför man blir så glad när man lyckas. Dina bilder är jättefina 🙂

  Tror jag så en skadad örn vid sidan av vägen helgen för 2 veckor sedan. Det var när vi skulle ut och plocka svamp.
  Det fanns tyvärr ingenstans att stanna där, men det låg ett hus precis bredvid … så jag håller tummarna att någon hittade den. Troligen hade den fått en törn av en bil, för rovfåglar lockas ju av överkörda kadaver. Hann se att det låg något på vägen, så det är väldigt troligt att det var vad som hade hänt.
  Tråkigt 😦

  Men dina bilder har bara ett positivt skimmer över sig. Rödhake älskar jag, och den har du lyckats fånga.

  Gillad av 1 person

  • Stort tack Lollo. Ja, tragiskt med fåglar som skadas och dödas av fordon på våra vägar. På bron över till Händelö har en svan legat död vid sidan av vägbanan hela veckan. Om den körts på av något fordon, tåget eller flugit in i en ledning är svårt att säga. Sorgligt hursomhelst.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s