6 kommentarer på “Vart ska vi ta vägen?

 1. I mitt bostadsområde finns det knappast älgar, men vi har ett rådjur och en hare samt några ekorrar på andra sidan. Sedan hade vi till och med en räv i grannområdet. Så än så länge så… Men självklart kan man undra vilka konsekvenser allt skövlandet av skogen kommer att ha.
  Bilden på lilla söta Kurre är sååååå fin:-)

  Gilla

 2. Och ändå är 69% av vår mark skogsmark, medan den bebyggda delen är 3%. Men det är sant att åkermarken har minskat. Och kalhyggena är många. Hos oss på torpet är det tyvärr så att vissa djur invaderar, vi ser med bävan emot att komma till landet igen, förra våren var hela nedre tomten totalt förstörd av vildsvinsmarodörerna och likadant på hösten. Annars är vi glada åt grävlingen, räven, ekorrarna och rådjuren, fast de senare ju borde kunna hitta föda i omgivande skogar och låta bli våra hallonplantor. I stan har vi haren som trädgårdsmästare, den har nu bestämt sig för att det gamla vita vinbäret behöver tuktas. Även här har vi gott om omgivande skogar, men många djur luktar till sig godsaker i trädgårdarna, ett år blev jag av med alla tulpaner. Söt bild på den näpna ekorren!

  Gillad av 1 person

  • Vi har problem med både harar och rådjur som tar sig in i trädgårdar där de livnär sig på det som växer.
   Vildsvin är en plåga. Vi som vandrar mycket i skog och mark ser ofta spår efter deras framfart, men än så länge har vi inte stött på några.

   Gillad av 1 person

 3. Helt underbar bild på lille ekorren!
  Här finns både harar och rådjur bara 100m bort. I trädgården brukar både ekorre och igelkott synas till. Önskar dig en trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  • Det är söta de små liven. Vi brukar ha en igelkott i vår lilla trädgård. Vi tror den övervintrar i en hålighet under huset. Ett säkert vårtecken när den dyker upp.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s