11 kommentarer på “Fjärilar

 1. Här är jag faktiskt imponerad!!! Alltså att du kan de olika arterna. WOW! Å vilka fina bilder du har tagit:-) Är det årets skörd?
  Har inte sett en enda fjäril än, men däremot några riktigt feta humlor.

  Gillad av 1 person

 2. Väldigt fina fjärilsbilder! Sorgmantel har jag bara sett en enda gång. De vanligaste i min trädgård är påfågelögat och nässelfjärilen.

  Gilla

 3. Vackra bilder på fjärilarna! Jag tror att den andra bilden på det som jag tror är en vinbärsfuks blir favoriten. Den har speciellt flikiga vingar och ett vitt C på undersidan när den sitter med vingarna ihopslagna. Jag har i vår hittills bara fotat nässelfjärilen och påfågelögat men sorgmanteln flyger retfullt omkring och citronfjärilarna är många och vackra, de övervintrar tydligen ”nedfrusna” och tinar upp och börjar flyga. Varför fjärilarna sitter på trädstammen kan man ju undra, men ibland sitter de nog bara och värmer sig. Det kan ju också vara något drickbart de hittat.

  Gilla

  • Tack för infon. Jag tror fjärilarna och insekterna samlade just vid det här trädet p.g.a. av något människan locka med. Nu tog jag ingen bild på den, men i en av grenarna hängde en trasig plastpåse som uppenbart haft något flytande i sig.

   Gillad av 1 person

 4. Åh så många vackra fjärilsbilder! Jag har bara sett Nässelfjäril och Citronfjäril, än så länge. Sorgmanteln har jag inte sett på flera år! Ett år i augusti, såg jag en hel flock påfågelögon som flög och snurrade och satte sig hela tiden på en björkstam. Det måste vara något som lockar på stammen. Vet inte om det kan vara trädsaven som lockar dem? Men man undrar om de verkligen kan få i sig trädsav med sin tunna snabel 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s