OM

Du befinner dig på Stefan Karlssons blogg.

För att kort beskriva mig, så är jag född tidigt 60-tal, uppvuxen i Tystberga och numera boendes i Nyköping.

Sportintresserad som just nu fäller lite tårar över mina favoritlag, Södertälje SK, Hammarby och Manchester United.

Mitt bloggande startades för ett par år sedan, efter inspiration från en arbetskamrat. Att jag började blogga var för att nå ut med mina bilder till ett större sällskap än bara mina närmaste. Fotografering är nämligen ett stort intresse, så också användandet av redigeringsprogram som Photoshop och Lightroom.

Både foto- och redigeringsintresset sker på amatörnivå, men utvecklas förhoppningsvis vartefter.

Kamerorna jag använder är en Nikon D7100, Nikon Coolpix 9000 och ibland min Samsung-mobil. Objektiven jag tar bilderna med varierar från mitt 18-300 mm, 70-200 mm, 18-55 mm och mitt Makro-objektiv. Sedan finns ett antal filter och externa blixtar till min hjälp och givetvis ett par oumbärliga stativ.

Det jag önskar i min samling är ett par mer ljusstarka objektiv för att få till de där riktigt skarpa bilderna, framför allt i mer ljussvaga miljöer. Plånboken tillåter inte dessa, men någon gång kanske…

Annons

19 kommentarer på “OM

  • Hej Lollo. Jag hittar inte din kommentar till artikeln. Kan bero på att tidsgränsen för redigeringar och kommentarer löpt ut. Jag förstår att det rör sig om någon av bilderna från Östra Klockstapeln som tragiskt nog är borta. Är det en av bilderna du vill ha går det alldeles utmärkt. Bara att du hör av dig.

   Gillad av 1 person

   • Du har alldeles rätt. Om du vill se var din bild hamnat så är det långt ner på den här sidan:
    https://lollosritrum.wordpress.com/2017/01/07/nykoping/

    Jag har på min hemsida skapat ett galleri över min pappas konst. Han gjorde mycket stadsmotiv över många städer, bl.a. Nyköping.
    Själv har jag under högstadietiden bott i Oxelösund och känner det som lite hemtrakter när det handlar om Nyköping.
    Det sved rejält att höra om klocktornet 😦

    Tack för ditt bildbidrag!

    Gilla

 1. Hej Stefan M
  Vet att det här är kanske fel användning men jag undrar om du vet vilka som hyr eller äger dom små husen i Hemgården söker efter en sängkamrat från lasarettet
  Mvh inger

  Gilla

  • Hej Inger
   Svårt att veta vilka hus du menar. Är det de vita radhusen som byggdes på 40-talet, eller möjligen några andra? Jag hjälper gärna till, bara jag får lite mer information.

   Gilla

   • Jag vet att han heter Micke och har en veteran bil stående i något av garagen och han bor i Hemgård och är i 50 :års åldern och har båda benen amputerade pga av en olycka med tåg , jag är intresserad av hur det gick för honom efter sjukhusvistelse

    Gilla

    • Jag vet en Mikael Lind som förlorade benen i en tågolycka för många år sedan. Han bor dock inte i Hemgården, utan på andra sidan stan. Jag känner honom inte, men vet vem han är. Troligen är den den Mikael du söker.

     Gilla

 2. Hej Stefan, Så roligt att hamna på din blogg! Jag är också bloggare, fotograf och författare. (http://www.augustasresa.se/) Just nu håller jag på att skriva en bok om tiden 1847-1855 och där förekommer en resa från Lilla Åby (Norrköping) till Stockholm. Jag har hittat alla gästgivargårdarna längs vägen men när jag söker på Nyköping går jag bet. Jag letar och söker i alla tänkbara historiska sajter och kartor men hittar inte var i Nyköping gästgivargården låg. Så hamnade jag på din intressanta och vackra blogg. Tänkte att du kanske vet var det en gång legat ett gästgiveri i Nyköping?

  Gillad av 1 person

 3. Hej Stefan,
  Jag skriver från Skottvångs gruvmuseum. Jag letar bilder till en utställning och hittade en fin bild på det sk Brända hålet. Är det ok att ev använda den? Ditt namn kommer givetvis att finnas med under bilden.
  Vänligen Eva Sjöberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s