7 kommentarer på “Den gamla kvarnen

 1. Spännande! Jag älskar såna här gamla platser som har en historia att berätta! Ganska när mig finns Orga kvarn som drivs i 5:e generation nu, men med anor från 1500-talet då det låg en smedja på platsen…
  Hävla bruk i Finspångs kommun är en annan intressant plats … rekommenderas för ett besök!

  Gillad av 2 personer

  • Då har vi något gemensamt. Dessa platser bara kryllar av historia och intressanta objekt. Orga kvarn är ny för mig, men jag lägger namnet på minnet.. Hävla bruk står på önskelistan. En av mina nya arbetskamrater bor där och det är ännu ett skäl att åka dit.

   Gillad av 2 personer

 2. Den här var riktigt fin. Kul att du visade den för oss.
  Antal kvarnar som vi själva besökt (och självklart fotograferat) går inte att räkna längre, men i våra trakter är det bara kvarnar byggda i trä som gäller. Därför var din Torpesta kvarn något extra.

  Gillad av 2 personer

 3. Vilken tur att det räddade denna vackra kvarn =) Svunna tider med hårt arbete. Min mormors pappa drev/jobbade på Älgå kvarn i Värmland, men det är ju över hundra år sedan. Väderkvarnar är också intressanta ”byggnader”.

  Gillad av 2 personer

  • Tyvärr är väderkvarnar mer sällsynta än kvarnar, åtminstone i dessa trakter. Det finns mig veterligt bara en i Nyköpings kommunen, men den står numera på privatägt område.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s