7 kommentarer på “100-åringen som försvann

 1. Intressant historiebeskrivning men också väldigt personligt kopplad med anekdoter från en lång, lojal och trogen tjänst. Beklagar det öde som mött dig och alla andra som slutligen tvingas lämna företaget.

  Jag blev tillsammans med sju andra kollegor tvungen att lämna det företag där jag jobbat i 32 år. Nu finns inte heller det kvar i Nyköping. Nu har jag haft dubbel otur eftersom jag är en av tre som precis blivit uppsagda hos det företag där jag jobbat senaste 1,5 åren. Inte kul och inte heller någon självklarhet att hitta nya jobb som 50-plusare.

  Gilla

  • Tråkigt att höra Lasse. Vi som nu förlorar våra jobb får chansen att följa med till Norrköping och jobba på Kühne % Nagels stora lager…säger de i alla fall. Som du skriver. Arbetsmarknaden för 50-plusare är inte rolig. Saknar man sedan relevant utbildning blir framtiden än mer oviss. Nej, man får hoppas på en storvinst (minst 2 miljoner) på tips så man kan sluta redan dagen efter. Fast å andra sidan är det svårt att ersätta det sociala.

   Gilla

 2. Mycket väl skrivet Stefan ! Jag känner en stor klump i magen o undrar hur Sverige bl.a skall lösa detta.Men vad det skall bli för användningen av lokalerna är det det väl som vanligt. Det blir invadrarbostäder. Jag har gett upp för länge sedan.
  Hälsar Lars i Västerås

  Gilla

  • Många lokaler har stått tomma i flera år. Många har sedan länge varit uthyrda till företag som CTT och Ahlsell och just nu är Bozenk på väg in i tomma lokaler. Fast många lär nog förbli tomma, inte minst det stora lager vi nu lämnar.

   Gilla

 3. Bra skrivet Stefan!
  Det återstår att se vart ABB i Sverige tar vägen, men så går det när man släpper in riskkapitalister i Styrelsen för ABB.
  Hoppas bara att de som blir kvar i Nyköping får ha sina jobb ifred ett bra tag framöver.

  Gilla

  • När de höga cheferna känner att löneutvecklingen är för dålig och aktieägarna knorrar om dålig utdelning. Då vet man att den lilla och hårt kämpande medarbetaren är föga värd.

   Gilla

 4. Pingback: Nästan fyra decennier |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s