6 kommentarer på “Tour de Östergötland – del 3

 1. Nu blev jag ännu mer sugen på att besöka Naturum:et. Vi har varit strax intill flera gånger, men inte åkt fram. Vill absolut gå den där rundslingan på spången.
  Läggs nu till att-göra-listan.

  När vi var i Söderköping senast så bodde vi på ett trevligt säteri, Husby tror jag det hette. Bodde i ett av de små annexen men frukosten intogs i huvudbyggnaden. Minns att frukosten var mycket god. Miljön gjorde säkert sitt till.
  På vägen därifrån, så fick vi också syn på Stegeborgs slottsruin.

  Tack för inlägg och uppväckande av trevliga minnen!

  Barbro

  Gilla

  • Bra att man kan inspirera. Jag vet inte vilken tid på året som Naturum och Tåkern bör besökas för att få chansen att njuta av fågellivet, men undvik våren då lederna är avstängda till förmån för häckande fåglar.

   Gilla

 2. Härliga bilder från välkända trakter! När jag var i yngre tonåren bodde jag på somrarna på en stor gård med Tåkern som närmaste granne … det var på 60-talet och sjön var ganska igenvuxen, men fågelrik då också. Svalan som poserar så snällt är nog en ung ladusvala, som inte fattat att människor kan vara onda 🙂
  Har funderat på vart ni bott, men inte kommit på något 🙂

  Gilla

 3. Trollsländorna är nog ängstrollsländor. Jag har i sommar än inte lyckats få syn på dessa vackra varelser, fina bilder tog du. Det där med att fota fåglar: De fåglar jag har fått på bild har jag tidigare fotat med min kompaktzoomkamera. Nu behöver den ersättas av olika skäl. Tunga teleobjektiv kan jag inte bära omkring på och hantera, mitt är bara 18-200 och även det får stanna hemma för det mesta, axlar och nacke tar stryk. Man får anpassa sig och fota annat. Åter en fin bildserie från er färd. Förstår att spiran fascinerade.

  Gilla

  • Trollsländor är fascinerande, men svåra att fånga på bild. Åtminstone som man själv vill ha dem. Man kommer ganska långt med ett 18-200 mm. Jag har också ett som jag tyvärr utnyttjar lite för sällan. Fast vill man ta de där riktigt fina och närgångna bilderna av fåglar så räcker nog inte ens mitt 18-300 mm. Funderar ibland på att köpa ett med större värde, alternativt mellanringar, man jag avstått av ekonomiska skäl, men vem vet…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s