10 kommentarer på “Stenbrottet

 1. Ett inlägg HELT i min smak.
  Ja de där gamla stenbrotten är intressanta fotomiljöer – tyvärr som du skriver så sker det nästan alltid olyckor vid sådana platser.
  Vi besökte ett utanför Lund i somras och det var väldigt spännande att vandra runt där, men det fanns inga som helst säkerhetsanordningar. Så för en höjdrädd person som jag så blir det inga promenader längst ut mot stupkanterna.
  Fina bilder på det övergivna. Gillas!

  Gillad av 1 person

  • Definitivt spännande miljöer, men också riskfyllda. Det finns ytterligare ett gammalt stenbrott en bit från Nyköping. Även det har kantats av olyckor, dock ingen med dödlig utgång, men där har man hägnat in området så att allmänheten inte ska kunna komma dit. Fast som alltid vid sådana tillfällen. Det finns det som ändå försöker.

   Gilla

 2. Har bara besökt ett stenbrott eller rättare sagt ett kalkbrott i hela mitt liv – Storungs-Nordkalk på Gotland. Det brottet är fortfarande i drift och jag kan bara säga att det var det mäktigaste jag någonsin sett. Inte bara att människan blev väldigt liten, det blev gigantiska dumprar/hjullastare/grävmaskiner också.
  För en fotograf är ditt stenbrott ju rena guldgruvan med de gamla slitna byggnaderna. Men jag vet inte om jag är så värst förtjust i ”förfallet”. Inte snyggt.

  Gilla

  • Jag älskar gamla nedgångna industriområden, men visst. Jag hade nog hellre sett att de fortfarande var i bruk. Den svenska industridöden är inte rolig.

   Gilla

 3. Nostalgi och vemod vilar över bilderna men ändå en form av skönhet. En brevlåda där ingen post längre delas ut. Ett rostigt tak, igensatta fönster. Det jag blir fascinerad av är krukan med vissnande blommor. Tankarna vandrar, varför står den där, hur länge har den stått där?
  Stenbrottet med klipporna och vattnet är en vacker vy. Inbjudande och … farlig.
  Tack för ett intressant inlägg!

  Gillad av 1 person

  • Det känns både nostalgiskt, spännande och tragiskt att besöka dessa gamla industriområden. Tänk om de kunde tala. Vilka historier vi skulle bjudas på.

   Gilla

 4. Många snygga och läckra bilder från området. Jag gillar särskilt bilden på lastflaket och så de där gula ställningarna. Vattenfyllda stenbrott är så vackra och kan man ordna badplats där är det ett plus. Jag såg många stenbrott på Öland senast, minns jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s