Fiskelycka

Jag satt på klipporna vid det underbara naturreservatet Stendörren och njöt av vädret. Inte bara av vädret, utan också synen av en duktig fiskare. Tärnan.

En tärna svepte förbi, strax ovanför mitt huvud och jag såg att den spanade efter småfisk vid ytan. Hmm, tänkte jag. Här finns en chans att fånga häftiga bilder när fågeln sveper ned mot vattnet och träffar ytan.

Fiskelyckan såg ut att gå i stöpet och därmed den bild jag väntade på. Tärnan försvann bort mot klipporna på andra sidan viken och i väntan på att den skulle återuppta jakten, så passerade några andra fåglar.

En sädesärla slog sig ned inte lång från mig. En fiskmås kom svepande från skogsbrynet och en bit ovanför mitt huvud flög en fågel som jag i min okunskap inte vågar namnge.

Så såg jag hur tärnan borta på klipporna lyfte och började segla över viken där jag satt på min klippavsats och väntade.

Hur det gick?

Jo, jag väntade och väntade och…när tärnan äntligen fick syn på ett byte gick det så fort att jag inte hann med. Slutresultatet blev detta.

15 reaktioner på ”Fiskelycka

  1. Det blir nästan aldrig som man tänkt sig, men det kan bli bra ändå. Kul att sitta och iaktta och spana med kameran och jättefin fågelserie blev det med nästan som ett magplask på slutet, haha. Den svarta fågeln kan vara en skarv.

    Gillad av 2 personer

  2. Fåglar i flykt är svårt. Jag hade en period när vi var ute på sjön då jag gjorde allt jag kunde för att fånga dem på bild. Det blev hundratals fågelbilder, men ytterst få som blev bra. Oftast en lyckträff, med hjälp av en rågat mått envishet.
    Du fick till en del fina bilder trots allt, även om det inte blev exakt som du tänkt dig 😉

    Gilla

  3. Hahaha! Så kan det gå, men för en som jag som i stort sett aldrig fotar fåglar var dina bilder väldigt imponerande ändå:-)

    Gilla

Lämna en kommentar